Ağva’da gezilecek yerler Ağva’yı biraz dolaştığınızda buranın İstanbul sınırları içerisinde olduğuna inanamıyorsunuz sanki Ege de bir tatil yöresindesiniz gibi hissettiriyor…
İki dere ve deniz ile çevrelenmiş, temiz havası, Kusursuz doğası ve kolay ulaşımı ile İstanbul’un yanı başındaki Ağva, her mevsim ayrı güzelliklerle dolu olan şirin bir tatil beldesi.
Şile’den 40 km, İzmit’ten 60km uzaklıktaki Ağva, Göksu ve Yeşilçay dereleri arasında yer alan Özellikle günübirlik hafta sonu tatilleri için tercih edilebilecek yerlerin başında geliyor.

Ağva’da gezilecek yerler:

Ağva’da gezilecek yerler İstanbul’un kuzeydoğusunda yer alan doğa harikası Ağva, yemyeşil doğası, iki yanından akan dereleri ile gezip görülmesi gereken bir doğa harikası.
Doğa ile iççice olmak isteyen, yeşili, seven herkes Ağva’yı çok sevecektir…

Tekne Turları: Göksu ve Yeşilçay derelerinin ikisinden de turlar düzenleniyor. Tekne turları her iki derenin de kendine has güzelliklerini görme fırsatı sunuyor. Ayrıca deniz bisikletleriyle de derede turlaya bilirsiniz.

ATV’ler İle Doğa Turları: ATV ile rehber eşliğinde doğa turlarına katılabilir Ağva’nın muhteşem doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Köy Turları: Ağva’ya yolculuğunuz sırasında çok sayıda köy tabelası göreceksiniz. Bu köyler tarihi dokusunu koruyabilmiş, İstanbul çevresinde ki nadir köylerden bazıları.

Ağva Merkez: Hediyelik eşya satan irili ufaklı dükkanlardan alışveriş yapabilir, kafe ve restoranlarında oturabilir, dere kenarında yürüyüş yapabilirsiniz.

Ağva’da ne yenir?

Ağva'da ne yenir Birbirinden lezzetli balıklarıyla da meşhur olan Ağva, dere kenarına kurulu çok sayıda mekân bulunuyor. Karadeniz’den ve derelerden tutulan taze balıkları balıkçılardan alabilir ya da dere kenarındaki mekanlarda muhteşem manzara eşliğinde yiyebilirsiniz. Balık dışında seçenekler sunan restoranlarda bulunuyor.

Ağva nerede, nasıl gidilir?

Ağva nerede, nasıl gidilir Ağva gezilecek görülecek yerler bakımından oldukça şanslı bir konumda bulunuyor. Şile’den 40 km uzaklıkta İstanbul’un kuzeydoğusunda yer alan Ağva’ya ulaşım oldukça kolay. Kişisel aracınızla seyir zevki olan yol seçenekleri de mevcut. Ayrıca Üsküdar’dan 139A ile direk gidilebiliyor.

Ağva’da nerede kalınır?

Ağva’da nerede kalınır

Şirin ve huzurlu mekanlarıyla Ağva’da konaklama seçenekleri oldukça geniş. Her geçen gün yenileri eklenen, her bütçeye uygun otel, pansiyon ve günlük kiralanabilen evler bulmak mümkün.
Ağva’da sessiz sakin kafa dinleyebileceğiniz dere kenarına konumlandırılan otel ve pansiyonlarda bulunuyor.

ağvada gezilecek yerler