Bayram tatilini Yurt içinde geçirmek isteyenler için büyüleyici güzelliklerle dolu 10 destinasyonu sizler için sıraladık.

1.Kapadokya:

Kapadokya, İç Anadolu Bölgesinde yer alan tarihi doğal güzellikleriyle Türkiye’nin görülmesi gereken yerlerindendir.
Kapadokya yöresi; yer altı şehirleri, peri bacaları, açık hava müzeleriyle yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir.
Rengarenk balonlar bölgenin turistik simgesi haline gelmiştir. Kapadokya balan turlarıyla bölgenin eşsiz güzelliklerini izleyebilirsiniz.

Kapadokya

2. Bodrum:

Bodrum, adına şarkılar şiirler yazılan tatil cenneti şehir. Otelleri ve çılgın gece hayatıyla Türkiye’nin en popüler tatil yeri.

 Bodrum

3. Büyükada:

Bayramı İstanbul’da geçirip çok uzaklaşmak istemeyenler için; sessiz, sakin ve huzur veren doğasıyla Büyükada iyi bir alternatif olacaktır.

Con Paşa Köşkü

4. Çeşme:

İzmir’in 82 km. batısında yer alan şehir; Deniz, kum, güneş ve sınırsız eğlence isteyenlerin bayram tatillerini dolu dolu geçirmeleri için uygun bir tatil rotası olacaktır.

Çeşme

5. Side:

Anadolu’nun en eski yerleşim birimlerinden biri olan Side, Otelleri, Antik kalıntıları ve harika plajlarıyla sizleri bekliyor!

 Side

6. Erdek:

Gün batımını izleyebileceğiniz, mavi bayraklı plajlarıyla Yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan şehir , Türkiye’nin önemli tatil beldelerindendir.

 Erdek

7. Fethiye:

Fethiye, efsaneleriyle de ünlü tatil beldesi, doğal güzellikleriyle sadece Türkiye’de değil dünyada bilinen bir tatil yöresi haline gelmiştir. Fethiye’de görülmeye değer yerlerden bazıları: Ölüdeniz, Fethiye Kalesi, Saklıkent kanyonu, Arsada Antik Kenti, Göcek Koyu, Tlos Antik Kenti…

 Fethiye

8. Pamukkale:

Pamukkale, pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, eşsiz travertenleri ile Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir.

Traverten: Çeşitli nedenlere ve ortamlara bağlı, kimyasal reaksiyon sonucu çökelme ile oluşan bir kayadır. Travertenlerinin pamuksu görünümü ile bu adı alan Pamukkale her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipli yapıyor.

Pamukkale’de travertenler dışında Arkeoloji Müzesi, Antik Havuz, Antik Tiyatro görülmesi gereken yerlerdendir.

pamukkale Travertenleri

9. Marmaris:

Marmaris, otelleri, limanı ve tarihi yapılarıyla, ege kıyısında yeşilin ve mavinin buluştuğu benzersiz güzelliklerle dolu tatil beldesidir. Marmaris’te gezilip görülecek tarihi yapılar: Marmaris Kalesi, Marmaris Müzesi, Karya Kaya Mezarları.

Marmaris

10. Alaçatı:

Meşhur Alaçatı taş evleri, denizi, kumsalı, eğlence mekanları ve kendine has mimarisiyle İzmir’in güzeller güzeli tatil beldesi.  Alaçatı