Paris, Fransa’nın başkenti olan şehir 12 milyon nüfusuyla Avrupa ve Dünyanın en popüler Şehirlerinden biridir. Görülesi yerler bakımında oldukça zengin olan şehri mutlaka görmelisiniz.

1. Eyfel Kulesi (La tour Eiffel):

Eyfel Kulesi, Fransız Devrimi’nin 100. yıl kutlamaları dolayısıyla düzenlenen Expo 1889 Paris fuarının giriş kapısı olarak inşa edilen 324 metre uzunluğundaki kule ilk yıllarında Parislilerden tepki görüyor ve yıkılması gündeme geliyor, kule neyse ki yıkılmıyor yıllar ilerledikçe Fransa’nın sembolü olan kule dünyanın da en önemli turistik yapılarından biridir.

Eyfel Kulesi

2. Sen Nehri (La Seine):

Sen Nehri, Paris’i ikiye ayırıyor. Nehir de düzenlenen turlar la Paris’i görebilirsiniz. Nehir kıyısında yürüyüş yolları kafeler restoranlar bulunuyor.
Nehir üzerine Yaz aylarında yapay plaj oluşturuluyor güneşlenmek isteyenlerin yoğun ilgisini görüyor bu yapay plajlar.
Sen nehiri Paris’in güzelliğine güzellik katıyor diyebiliriz kısacası.

Sen Nehri

3. Notre Dame Katedrali (Cathédrale Notre Dame de Paris):

Notre Dame Katedrali, sen nehri kıyısında Dünyaca ünlü bir katedraldir. Meryem Ana’ya ithaf en isimlendirilmiştir.
1163 yılında kral VII .Louis hükümdarlığı döneminde inşaatına başlanmıştır ve 1345 yılına kadar sürmüştür.
Katedrallin giriş kapısındaki heykeller ve içindeki işçilik tek kelimeyle mükemmeldir ve katedral dünyadaki görülesi yerlerdendir.

Notre Dame Katedrali

4. Zafer Takı (Arc de triomphe de l’Étoile):

12 caddenin birleştiği büyük bir döner kavşağın ortasına yer alan zafer takı, Napolyon’nun 1805 yılında, Austerlitz savaşından gelip gelen askerlere ’’ evinize dönerken zafer taklarının altından geçerek döneceksiniz’’ diyerek 1806 yılında Zafer Takı’nın inşasa edilmesini istemiştir.

Zafer Takı

5. Şanzelize Caddesi (Avenue des Champs-Élysées):

Şanzelize Caddesi, bir ucu Zafer Takına çıkan cadde Paris’in en popüler caddelerindendir.

Şanzelize Caddesi

6. Louvre Müzesi (le Musée du Louvre):

1793 yılında Paris de açılan müze, ilk devlet müzesi olmakla birlikte dünyanın en ünlü müzelerindendir. Da Vinci’nin ünlü Mona Lisa tablosu da burada sergilenmektedir.

Louvre Müzesi

7. Concorde Meydanı (Place de la Concorde):

Concorde Meydanı, 1757-1779 yılları arasında yapılan ve Paris’in en eski ve en büyük meydanıdır. Fransız Devrimi süresince ise meydan giyotin cezası verilenlerin idam edildiği alan olarak kullanıldı Meydana kurulan bir giyotin ile yaklaşık bin kişinin idam edildiği yerdir.
Concorde meydanının her bir köşesinde heykelleriyle görülmeye değer bir yerdir.

 Concorde Meydanı

8. Kutsal Kalp Bazilikası (Basilique du Sacré-Cœur):

Şehrin birçok noktasından görülebilen bazilika 1875-1914 yılları arasında yapılmış ve I. Dünya Savaşı sonrasında açılmıştır.

Kutsal Kalp Bazilikası

9. Versay Sarayı (Le château de Versailles):

Versay Sarayı, Paris’e 20 km uzaklıktaki saray 1661 yılında yapımına başlanmıştır. Saray UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almaktadır.Günümüzde müze olarak kullanılan Saray oldukça büyüktür.

 Versay Sarayı

10. Disneyland Paris :

Disneyland Paris, Park Disneyland ve Walt Disney Studios olmak üzere iki bölümden oluşuyor.Bütün disneyland karakterlerini görmenin mümkün olduğu tema park Fransa ve tüm Avrupa da en çok ziyaret edilen tema park olma özelliğini taşıyor.

Disneyland Paris

Paris’in Ünlü Yemekleri:

Paris’te çok sayıda Türk yaşıyor ve Paris sokaklarında dolanırken Türk kebapçılarla, dönercilerle karşılaşıyorsunuz, Türk yemeklerini pek özlemiyorsunuz ancak gitmişken Fransız lezzetlerini de tatmamak olmaz tabiyki.

  • kruvasan
  • Peynir çeşitleri
  • Midye
  • Fransız Şarapları
  • Ördek