Kadıköy, İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan uzun sahil şeridiyle, tarihi yapılarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi duyduğu yerlerdendir.
Kadıköy ilçesi içinde yer alan; Moda, Bağdat caddesi, haydar paşa garı gibi popüler yerleriyle ve uygun konumuyla yerli ve yabancı turistler için konaklamaya da uygun bir yerdir.

1. Moda :

Moda, sahili, parkları ve kafeleriyle Anadolu yakasının gezmeye vakit geçirmeye en uygun yerlerinden biridir.
Moda denince Barış Manço gelir akla Manço’nun yaşadığı eserlerini yaptığı evi yenilenerek müze-ev haline getirildi. Moda ya gidip de Barış Manço evini görmemek olmaz.

Moda

2. Bağdat caddesi :

Kadıköy Gezilecek Yerler listemizde ki sıradaki adres Bağdat Caddesi, İstanbul’un en ünlü caddelerinden biridir, İstanbul dışından da bir çok kişinin alışveriş yapmak için geldiği cadde gece gündüz herzaman canlı ve kalabadır. Bağdat Caddesinin ismi Osmanlı İmparatorluğunun Bağdat’ı geri almak için sefere çıkarken geçtiği bu yoldan zaferle geri dönünce yolun ismi de Bağdat olarak kalıyor.

Bağdat caddesi

3. Boğa Heykeli :

1860’larda Fransız sanatçı Isidore Bonheur’a yaptırılan Boğa Heykeli, 1987 yılına kadar birçok yeri dolaşmış 1987 yılında şu anki yerine yerleştirilmiştir.

Boğa Heykeli

4. Haydarpaşa Garı :

Haydarpaşa Garı, 1908 yılında İki Alman mimar tarafından tasarlanan bina II. Abdülhamit döneminde İstanbul - Bağdat Demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak inşa edilmiştir.

Haydarpaşa Garı

5. Bahariye Caddesi :

Cadde üzerinde; opera binası, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, tarihi kiliseler, alışveriş ve yeme içme yerleri bulunuyor.

Bahariye Caddesi

6. Moda İskelesi :

1917 yılında inşa edilen yapı muhteşem deniz manzarasıyla günümüzde Restoran ve kafe olarak hizmet vermektedir.

Moda İskelesi

7. Kalamış Parkı :

Kalamış Parkı, yürüyüş yollarının, çocuk oyun alanlarının olduğu İstanbulluların yeşile olan özlemini giderdiği büyük parklarından biridir.

Pamukkale Termal Suları

8. Kadıköy Çarşısı :

Kadıköy çarşısı, İstanbul’un en eski alışveriş mekanlarından biridir. Tarihi çarşıdaki asırlık dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz.

Kadıköy Çarşısı

9. Kadıköy Sanatçılar Sokağı :

Kadıköy Bahariye Caddesi’ndeki Ali Suavi Sokağı, “Sanatçılar Sokağı”na dönüştürülerek el sanatlarının yer aldığı sokak alışveriş yapmak içinde uygun bir yerdir.

 Kadıköy Sanatçılar Sokağı

10. Kadıköy Barlar Sokağı ve Gece Hayatı :

Kadıköy gece hayatı her bütçeye her müzik tarzına uygun mekanlarıyla İstanbullulardan yoğun ilgi görmektedir.

Kadıköy Barlar Sokağı ve Gece Hayatı


KADIKÖY’ÜN MEŞHUR SOKAK LEZZETLERİ:

  • Balık Ekmek
  • Kağıt Helva
  • İçli Köfte
  • kokoreç
  • Midye Dolma