Her yerin yapılaşarak doğallığından uzaklaştığı günümüzde, doğallığını kaybetmemiş nadir yerlerden biri olan Karadeniz Bölgesi, her mevsim yağış alan iklimi, hırçın dalgaları, gürül gürül akan dereleri, yemyeşil doğası ile yeşili ve doğayı seven herkesin çok seveceği bir destinasyon.

Karadeniz’de Gezilecek görülecek Yerler:

Karadeniz’de gezilecek, görülecek o kadar çok doğal güzellik var ki bunlardan mutlaka görülmesi geren 10 tanesini sizler için sıraladık.

1. Ayder Yaylası - Rize

karadeniz'in Gezilecek yerleri-Kız Kalesi Rize‘nin Çamlıhemşin ilçesinden 19 km uzaklıkta Kaçkar dağlarının eteklerinde yer alan Ayder Yaylası, 1300 metre yükseklikte yayla havasını soluyabileceğiniz bir doğa harikası.
Ayder Kaplıcası termal turizm açısından bölge için oldukça önemli merkezdir. Kaplıca suyunun; romatizma kaynaklı hastalıklar, kadın hastalıkları, iç hastalıklar ve tüm cilt hastalıkları için şifa kaynağı olduğuna inanılıyor.

2. Çifteköprü - Artvin:

Çifteköprü-Artvin Arhavi ilçesi Ortacalar Köyü´ne yaklaşık 2 km kala, Küçükköy ve Arılı yol ayrımına yapılan köprüler 18.yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir. Köprünün hemen yakının da yöresel lezzetleri tadabileceğini restoran ve Piknik yapmak için alanlar bulunuyor.

3. Sümela Manastırı - Trabzon:

Sümela Manastırı Maçka ilçesi, Altın dere vadisinde yer alan manastır, 365-395 yılları arasında inşa edildiği sanılmaktadır. Tarihin en eski yapılarından biri olan manastır, doğanın bir şeyler inşa etmeye izin vermediği, Zigana dağının eteğinde, denizden 1150 metre yükseğe inşa edilerek adeta doğaya meydan okumaktadır.

4. Yason Burnu ve Kilisesi - Ordu:

Yason Burnu ve Kilisesi Ordu’nun perşembe ilçesinin 18 km batısında Çaytepe köyü sınırları içinde bulunan bir yarımada olan Yason burnu, Güneşin doğuşu ve batışının izlenebildiği, Karadeniz sahili boyunca üzerinde kilise bulunan tek yarımadadır.
Yason Burnu Rumlardan kalma kilise ve deniz feneri ile muhteşem bir doğal güzelliğe sahiptir.

5. Uzungöl - Trabzon:

Uzungöl  Yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatması sonucu oluşan göl misafirlerine adeta kartpostallık görüntüsü sunuyor! Gölün etrafında, alabalık lokantaları konaklayabileceğiniz otel ve pansiyon da bulunmaktadır.

6. Boztepe – Trabzon:

Boztepe Trabzon şehrinin seyir terası diyebileceğiniz Boztepe, oturma alanları, çay bahçesi ile Karadeniz’in ve Trabzon şehrinin muhteşem manzarasının keyfini sürebileceğiniz nadir yerlerden biridir.

7. Kız Kalesi - Rize:

karadeniz'in Gezilecek yerleri-Kız Kalesi Rize’nin Pazar ilçesin girişinde bulunan kale, 13 ila14. Yüzyıllar arasında yapıldığı sanılmaktadır. Kalenin inşa edildiği zamanda kara ile bağlantısı varmış ancak, Karadeniz’in hırçın dalgalarının aşındırma gücü nedeniyle kara ile olan bağlantısı kesilmiş ve bu güzel görüntü ortaya çıkmıştır. Kaleden günümüze sadece gözetleme kulesi ayakta kalabilmiştir.

8. Safranbolu Kristal Teras – Karabük:

Safranbolu Kristal Teras Unesco Dünya Mirası Kentlerinden biri olan “Safranbolu Evleri” dünya çapında bilinen bir yer. Safranbolu’nun diğer güzelliklerini buraya gelen turistlere göstermek için 2013 Yılında Safranbolu merkezine 4 km. uzaklıkta olan İncekaya Kanyonu üzerine Kristal Teras inşa edilmiştir. Kanyonda, yürüyüş alanları ve restoran da bulunmaktadır.

9. Kıble Dağı Camii – Rize:

Kıble Dağı Camii Rize’nin Güneysu ilçesine 9 km uzaklıktaki 1100rakımlı Kıbledağı zirvesine inşa edilen camii ilk olarak 1800’lü yıllarda inşa edilmiş ancak 1960 yılında çıkan yangın sonucu büyük hasar alan camii 2013 yılında yeniden inşa edilmiştir. Cami çevresine, dinlenme alanı ve mesire yerleri de bulunuyor.

10. Anzer Yaylası - Rize:

Anzer Yaylası Karadeniz gezilecek yerler listemizdeki bir diğer doğa harikası yer Anzer Yaylası: Rize’nin İkizdere ilçesine 35 km, Rize il merkezine 80 km uzaklıktaki Anzer Yaylası, Deniz seviyesinden 2200 metre yüksektedir. Anzer balıyla meşhur dur ve Ballı köy yaylası olarak da bilinmektedir.