maşukiye

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, Kartepe dağının eteklerinde yer alan Maşukiye; sık bitki örtüsü, kuş ve su sesleriyle, büyük şehirlerin yoğunluğundan ve kirli havasından biraz olsun uzaklaşmak, doğa ile iç içe olmak isteyenlerin şüphesiz gezip görmesi gereken bir yer.

Maşukiye’de ATV ve bisiklet kiralayarak Kartepe’nin eteklerindeki, kiraz bahçelerinin ve kestane ağaçlarının içinde yeşilin bin bir tonunu görebilirsiniz.

Hediyelik eşya satan irili ufaklı dükkanlar ve tezgahlardan alışveriş yapabilirsiniz.

Maşukiye merkeze çok yakın olan Sapanca gölü sahilinde, kafelerde oturabilir, yürüyüş yapabilirsiniz.

Maşukiye’de ne yemeli?

Doğanın gözleri kamaştırdığı bu güzel yerde organik ve lezzetli yiyecekler sunan farklı konseptlerdeki restoranlar keşfedebilirsiniz.
Maşukiye gezinize muhteşem bir serpme kahvaltıyla başlaya bilir, günün ilerleyen saatlerinde alabalık restoranlarında kiremitte alabalık yiyebilirsiniz.

maşukiye

Maşukiye Nerede? Nasıl Gidilir?

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, Kartepe dağının eteklerinde yer alan Maşukiye; İstanbul’a 120 km, İzmit’e 20 km ve Sakarya’ya 30 km uzaklıkta yer alıyor. Ulaşımı oldukça kolay ve seyir zevki olan bir yolu mevcut.

 maşukiye

Maşukiye’de nerede kalınır?

Maşukiye’de doğa ile iç içe olabileceğiniz her bütçeye uygun konaklama imkanı mümkün, kış aylarında konaklayacaklar için Maşukiye merkeze 18 km uzaklıkta Kartepe kayak merkezinde otelde bulunmaktadır.

 maşukiye