İstanbul’un en eski yerleşim merkezlerinden olan Fatih, gezilecek görülecek yerler açısından İstanbul’un keşfedilmesi gereken noktalarından biridir. Kalabalık sokakları, tarihi camileri, tarihi meydanları ile Fatih yerli ve yabancı turistlerin çoğunlukla uğradıkları semtlerden birisidir. Her zevke hitap eden çok sayıda gezilecek mekânı olan Fatih’i gezi rotanıza eklemelisiniz.

İşte Fatih’te gezilecek yerler:

1. Fatih Camii ve Külliyesi:

Fatih Camii ve Külliyesi, 1462 yılında yapımına başlanan camiyi Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılmıştır. Külleyenin içinde; 16 adet medrese, darüşşifa (hastane), hamam konukevi ve kütüphane bulunmaktadır.

 Fatih Camii

2. Kıztaşı (Markianos Sütunu):

Kıztaşı, 455 yılında , Bizans İmparatoru Markianos anısına dikilen anıt, Kızıl-gri Mısır granitinden yapılmıştır. Üzerinde Nike heykelinin olmasından dolayı halk arasında Kıztaşı olarak adlandırılmıştır.

Kıztaşı

3. Bozdoğan Kemeri (Valens Su Kemeri):

Bozdoğan Kemeri, Eski çağlarda, kentlerin su ihtiyacını Karşılayan su kemerlerinin günümüze ulaşanlarının en önemlilerindendir. Romalılar tarafından yaptırılan su kemeri, 4. Yüzyılda inşa edilmişidir. Farklı dönemlerde restore edilmiştir.

 Bozdoğan Kemeri

4. Fatih Kadınlar Pazarı:

Fatih Kadınlar Pazarı, genellikle doğu kültüründe bulunan her türlü lezzeti bulabilirsiniz. Pazar çevresinde, doğal bitkilerin satıldığı yöresel bir çok lezzeti de bulmak mümkün.

Fatih Kadınlar Pazarı

5. Fatih At Pazarı:

Adının At Pazarı olmasının nedeni geçmişte meydanda at alınıp satılması. Günümüzde kafelerin ve çay bahçelerinin çoğalmasıyla Fatih’te güzel bir meydan oluşmuştur.

6. Hırka-i Şerif Camii:

Hırka-ı Şerif Mahallesi’nde bulunan camii, 1851 yılında inşa edilmiştir. Hırka-ı Şerif’in muhafaza edildiği, sergilendiği yer olması sebebiyle önem arz etmektedir.

 Hırka-i Şerif Camii

7. Yedikule Zindanı (Müzesi):

Sarayburnu’ndan Bakırköy’e uzanan sahil yolunun üzerinde yer almaktadır. 413–439 yılları arasında II.Teodosios zamanında yaptırılmıştır.

Yedikule Zindanı

İstanbul’un Sokak Lezzetleri:

  • Büryan Kebabı
  • Kokoreç
  • Döner
  • Balık Ekmek
  • Midye Dolması