Ege’nin her köşesi ayrı güzel! Bu güzelliği tamamlayan en güzel parçalardan biri, Muğla’nın olağanüstü güzellikteki koyları, sahilleri ve plajları ile ünlü ilçesi Marmaris.

Yaz tatilinden bekletiniz ne olursa olsun size fazlasını sunan Marmaris, gezilecek yerler açısından oldukça şanslı bir konuma sahip ve kuşkusuz Türkiye’nin en özel yerlerinden biri.

İşte Marmaris ve yakın çevresindeki gezilecek yerler:

1. Marmaris Kalesi ve Müzesi:

İyonlar döneminde inşa edilen Marmaris Kalesi, Ege Denizi ve Akdeniz arasındaki önemli bir noktada bulunması nedeniyle tarih boyunca önemini korumuştur. Kale farklı dönemlerde yenilenmiştir. Son olarak 1991 yılında müze haline getirilen kalede; arkeoloji bölümü, etnografya Bölümü ve sanat galerisi olarak düzenlenmiştir.

Marmaris Kalesi

2. Turunç Halk Plajı:

Turunç Halk Plajı, Marmaris’e yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta. Marmaris tatilinizde mutlaka keşfetmeniz gereken yerlerden birisidir.
Muhteşem denizi, güneşi ve kumsallarıyla tatilinize keyif katacak olan Turunç, su sporlarına ilgi duyanlar için hizmet veren tesisler de bulunmakta. Tekne turları ile çevredeki koyları keşfetmek mümkün.

Turunç Halk Plajı

3. Cennet Adası:

Marmaris’e 10 km uzaklıkta Yalancı Boğazı geçtikten sonra ulaşılan yarım ada’nın çevresinde çok sayıda kafe ve restoran bulunuyor. Yat turları ile de keşfedebileceğiniz ada muhteşem doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini bekliyor.

 Cennet Adası

4. Marmaris Kapalı Çarşı:

Takı, deri, halı, kilim ve yöresel hediyelik eşyalar satan dükkanların olduğu alışveriş yapabileceğiniz tarihi çarşıyı gezi rotanıza eklemelisiniz.

armaris Kapalı Çarşı

5. İçmeler:

Marmaris’te gezilecek yerler listesinde sıradaki yer Marmaris’e yaklaşık 8 km. uzaklıkta olan içmeler konumunun da etkisiyle marmaris’in en popüler yerlerindendir. Çok sayıda kafe, restoran ve Konaklamak için otellerin olduğu içmeler, yaz tatilinden beklediğiniz her şeyi sizlere sunuyor.

 İçmeler

6. Halıcı Ahmet Urkay Müzesi:

1966 yılında Marmaris’te ticarete halı ticareti ve turizm işletmeciliği yapmaya başlayan Ahmet Urkay, eğitime ve kültürel değerlere verdiği önemle tanınıyor.
2005 yılında Ahmet Urkay tarafından kurulan müzede; arkeolojik, etnografik eserler, halı, Kilim, ahşap eserler, cam, bronz eserlerin sergilendiği müze kültürel değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyor.

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

7. Amos Antik Kenti:

Marmaris’e 20 kilometre mesafede bulunan Amos antik kenti, antik çağın önemli kentlerinden biridir. Günümüze kalıntılardan anfi tiyatro ve kent surlarını dışında çok fazla şey kalmasa da muhteşem manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz.

Amos Antik Kenti

8. Abdi Reis Koyu:

Marmaris Abdi Reis Koyu, özellikle dalgıçların yoğunlukla tercih ettiği bir koydur. bölge adeta Akvaryumu andırmaktadır. Koy dalış yeri olarak Türkiye’nin en iyi yerlerinden biridir. Bölgeye düzenlenen tekne turlarıyla keşfetmek mümkün.

Abdi Reis Koyu

9. Baca Mağarası:

Sualtı fotoğrafçılarının büyük ilgisini çeken bölge, şömineye benzeyen konik yapısı ve bacayı andıran bu mağara da farklı balık türlerini görüntüleme şansınız bulunuyor.

Baca Mağarası

10. Sedir adası(Kleopatra Adası):

Marmaris’e 14 kilometre uzaklıkta bulunan muhteşem denizi, kumsalı ve antik kente ait kalıntılarıyla yaz tatilinizden beklentiniz ne olursa olsun sunan bu adayı keşfetmelisiniz.

Sedir adası

Marmaris’Meşhur Lezzetleri:

  • Keşkek
  • Çıntar kavurması
  • Deniz Börülcesi