Küçüksu Kasrı

Küçüksu Kasrı veya yanı başındaki Göksu Deresinin ismiyle de anılan Göksu Kasrı, Üsküdar’ın Küçüksu semtinde, Üsküdar – Beykoz sahil yolu üzerinde bulunmaktadır.
Küçüksu Kasrının bulunduğu bölgede yerleşim Bizans dönemine kadar ulaşmaktadır. Küçüksu ve Göksu Derelerin çevresi Osmanlı dönemi padişahlarının has bahçelerinin olduğu önemli yerlerden biridir.
Küçüksu Kasrı, Sultan I. Mahmud döneminde, Saraylar ile devlet yapılarının bakımından sorumlu ve aynı zamanda Mühendis olan Yusuf Efendi tarafından planı hazırlanarak, 1751 yılında ahşap bir yapı inşa edilmiştir. Yapı ilerleyen yıllarda birçok kez onarılarak Sultan Abdülmecid dönemine kadar kullanılmaya devam edilmişidir.
Daha sonra Küçüksu Kasrını Sultan Abdülmecid döneminde eski ahşap yapıyı yıktırarak yerine daha modern tekniklerle yeni bir yapı inşa edilmesini ister. Yeni yapı 1857 yılında tamamlanarak, günümüzde ki halini almıştır.
Mustafa kemal Atatürk’ün de sarayın bir bölümünü çalışma odası olarak kullandığı bilinmektedir.
Rehber eşliğinde gezilebilen sarayın, Alçı kabartma usulü kalem işi süslemeli tavanları, Avrupa’dan getirilen mobilyalar, avizeler, halılar ve yapının her köşesinde bulunan güzellikler görülmeye değer. Kasrın İstanbul Boğazının müthiş manzarası eşliğinde sabah kahvaltısı yapabileceğiniz kafe-restoran da bulunuyor.
Küçüksu Kasrı’nın deniz kenarındaki terasında düğün ve benzeri organizasyonlar için kiralanabilmektedir. Küçüksu Kasrı

Küçüksu Kasrı Ziyaret Saatleri:

Pazartesi ve Perşembe günleri dışında her gün 09:00-17:00 saatleri arasında Küçüksu sarayını ziyaret edebilirsiniz.

Küçüksu Kasrı Giriş Ücreti:

Küçüksu Kasrına giriş ücreti;
Yetişkin: 5 TL
Öğrenci: 2,5 TL

Küçüksu Kasrı Nerede, Nasıl Gidilir?

Adres: Küçüksu kasrı, Göksu, Küçüksu Caddesi, 34815 Beykoz/İstanbul
Tel: 0216 332 33 03
Nasıl Gidilir: Küçüksu kasrına Anadolu Yakasından toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak için tercih etmeniz gereken en kolay ve kullanışlı güzergah Üsküdar’a ulaşmak ve oradan İETT’nin: 14R – 15YK hatlarını kullana bilirsiniz. Alternatif ve güncel güzergah bilgilerini İETT’nin sitesinden de ulaşabilirsiniz.

İstanbul Gezilecek Yerler listenize Küçüksu Kasrını mutlaka eklemelisiniz.
Küçüksu Kasrı