Şile, İstanbul’un Anadolu yakasının Karadeniz kıyısında yer alan, İstanbul’un şirin bir İlçesidir. İstanbul’a olan yakınlığı ile popülerliğini her geçen gün arttıran İlçe, yaz insanların da İstanbulluların tercih ettiği bir tatil yöresidir.
İşte Şile ve Çevresinde Gezilecek Yerler:

1. Şile Feneri:

150 yaşındaki Fener, Türkiye’nin aktif olarak çalışan en büyük feneridir. Şile üzerinden yükselen muhteşem mimarisi ile dikkat çeken fener, Şile’nin ilk akla gelen görülesi yerlerindendir.

Şile Feneri

2. Şile Kalesi (Ocaklı Kale):

Kalenin yapılış tarihi ve kimin yaptığı tam olarak bilinmese de, Cenevizliler tarafından denizden gelebilecek düşman saldırılarına karşı koyabilmek ve gözetleme yapmak için yapıldığı sanılmaktadır.

Şile Kalesi

3. Akçakese Köyü ve plajı:

Şile merkeze 15 km uzaklıktaki muhteşem bir kumsala sahip olan köye Özel aracınızla ulaşımda oldukça kolay.

Akçakese Köyü ve plajı

4. Kumbaba Tepesi-Plajı:

Plaj, İsminden de anlaşıldığı gibi kumlarıyla meşhurdur. Kumlarının eklem rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanılıyor. Kumbaba plajında konaklamak için pansiyonlarda bulunuyor.

şile gezilecek yerler-Kumbaba Tepesi

5. Ağlayan Kaya:

Efsaneleriyle ünlü Ağlayan Kayalar; taşların arasından çıkan su kaynaklarının ağlayan bir insana benzetildiğinden halk tarafından Ağlayan Kaya olarak adlandırılmıştır.

Ağlayan Kaya

6. Onbir Göller:

Şile ve Çevresinde Gezilecek Yerler Listemizde Şile’nin Hacılı köyü yakınlarındaki Onbir Göller bulunuyor.

Onbir Göller

7. Şile Hayvanat Bahçesi:

25 dönüm arazi üzerine kurulu olan hayvanat bahçesinde bulunan hayvanlar: panda tavşanı, kanarya, tavus kuşu, süs tavukları, ara papağanlar, muhabbet kuşu, sheplant mini poni atları, papağan, karaca, geyik, kuğu, mandarin ördekleri, sülünler, yılan türleri, keklikler, muhabbet kuşları, kaplumbağalar, iguanalar, balıklar, köpekler ve kediler bulunuyor.

 Şile Hayvanat Bahçesi

8. Ağva:

İki dere arasında kalan muhteşem bir doğal güzellik olan Ağva, aynı zamanda Şile’nin tarihi yerleşim yerlerinden biridir, dere kenarındaki butik otelleri ile İstanbul’un turizm merkezidir.

 Ağva

9. Saklı Göl:

Yemyeşil orman içerisinde eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olan gölde piknik yapa bilir, temiz havasını içinize çekerek doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

 Saklı Göl

10. Şile plajları:

İstanbul’a olan yakınlığıyla hafta sonu İstanbulluların akınına uğrayan şile plajları, ziyaretçilerine farklı seçeneklerde sunuyor.
Şile plajları:

  • Uzunkum Plajı
  • Ağlayan Kaya Plajı
  • Ayazma Plajı
  • Kumbaba Plajı