Yeşili seven herkes Ordu merkezi ve İlçelerini kuşkusuz çok sevecektir. Birbirinden güzel yaylaları, mavi ve yeşilin buluştuğu kıyılarıyla Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biridir.

Ordu’ya yolunuz düştüğünde gezilecek görülecek en iyi yerler:

1. Ordu-Boztepe Teleferik:

Sahilden 530 metre yükseklikte bulunan Boztepe’ye ulaşım imkânı sunan teleferik hattı, Ordu’nun turizmine de önemli bir etkisi bulunuyor. 2700 metre uzunluğundaki teleferik hattı, Ordu il merkezini ve Karadeniz’in eşsiz güzelliğini izleyebileceğiniz harika bir seçenek olacaktır.

Ordu-Boztepe Teleferik

2. Yason Burnu:

Ordu Gezilecek yerler bakımından oldukça şanslı bir ildir. Yason Burnu da orduda görülmesi gereken önemli doğal güzelliklerdendir.

Yason Burnu, Ordu’nun perşembe ilçesinde yer almaktadır. Rumlardan kalma kilise ve deniz feneri de bulunan tek kelime ile muhteşem bir doğal güzelliktir.

Yason Burnu

3. Fatsa Sahil:

Fatsa, Ordu il merkezine 40 km uzaklıkta yer almaktadır ve Karadeniz’in en güzel şehirlerindendir.
Fatsa sahilinde, kafelerde oturabilir, yürüyüş yapabilir, dalgaların sesiyle huzurlu vakit geçirebilirsiniz.

 Fatsa Sahil

4. Ordu Perşembe Yaylası:

Ordu’nun Aybastı İlçesine bağlıdır ve Canik Dağları’nın zirvelerinde yer almaktadır. Perşembe Yaylasında, Koyun ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Perşembe Yaylası’nda doğal ortamda yetiştirilmiş olan kuzu eti yiyebileceğiniz muhteşem manzarası olan mekanlarda bulunmaktadır.

 Ordu Perşembe Yaylası

5. Gaga Gölü:

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, ilçe merkezine 7 km uzaklıkta, etrafı fındık bahçeleriyle sarılmış yeşillikler içinde doğal güzellikleriyle görenleri büyüleyen bir yer.

Gaga Gölü

6. Uzundere Şelalesi:

Uzundere Şelalesi, Ordu’nun Aybastı İlçesine 18 kilometre uzaklıktadır. Şelale 105 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en uzun şelalelerinden biridir.

 Uzundere Şelalesi

7. Asarkaya Milli Parkı:

Asarkaya Milli Parkı: Ordu’nun Ünye ilçesinde, şehir merkezine 5 km uzaklıktadır. Kente ve denize hakim bir tepe üzerine kurulmuş olan Asarkaya Milli Parkı, doğa ile baş başa olmak isteyenlerin ve piknik yapmayı sevenler için uygun bir yerdir.

8. Ünye Kalesi:

Ünye Kalesi: İlçe merkezine 7 km uzaklıkta volkanik bir tepe üzerine kurulu Kalenin ne zaman yapıldığı belirlenememiştir.

Kalenin Pontus Krallığı tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Kale de denize kadar ulaştığı sanılan sarnıçlar, dehlizler ve kaya mezarları en çok ilgi çeken yerlerdir.

Ünye Kalesi

9. Ulugöl:

Ordu Ulugöl: Gölköy ilçesinde, ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta, 1500 metre rakımlı Ulugöl, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor!

 Ulugöl

10. Çambaşı Yaylası:

Yaz ve kış aylarında turizm için uygun doğal güzelliklere sahiptir. 1,800 metre yükseklikte yer alan yaylada, piknik yerleri ve lokantalar mevcuttur.

 Çambaşı Yaylası


Ordu’nun Meşhur Lezzetleri:

  • Kara Lahana
  • Ordu Pidesi
  • Fındık