Darıca Hayvanat Bahçesi

Türkiye’de hayvanat bahçesi denildiğinde akla ilk gelen yer kuşkusuz Darıca Hayvanat Bahçesi ismiyle bilinen, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkıdır.
Bu duruma neden olarak; İstanbul’a olan yakınlığı, hayvan çeşitliliği, Botanik Parkı ve Türkiye’de kurulan ilk özel hayvanat bahçesi olmasını söyleyebiliriz.

Darıca Hayvanat Bahçesi 80 dönüm alan üzerinde, bir çok türden hayvanların ve bitkilerin yer aldığı büyük bir doğal yaşam parkıdır. 286 türde 3600’ü aşkın hayvan, 600 türde 8000’i aşkın sayıda bitki yaşamını devam ettirmektedir.

Hayvanat Bahçesi, İstanbul ve İzmit’e eşit uzaklıkta yer alan Darıca’da, 1990 yılında Kuş Cenneti ismiyle Türkiye’deki ilk Özel Hayvanat Bahçesi Faruk Yalçın öncülüğünde kurulmaya başlanmış ve 1993 yılında ziyaretçilerine kapılarını açmıştır. ilerleyen yıllarda kuşlara ilave olarak farklı hayvan türleri ve yeni alanlar ilave edilerek hayvanat bahçesi denildiğinde akla ilk gelen yer olmayı başarmıştır.

Bu namını, Nesli tükenmekte olan ve aynı zamanda Türkiye’deki ilk zırhlı Hint Gergedanı Samir’i Türkiye’ye getirerek sürdürmektedir.

Darıca Hayvanat Bahçesi, Türkiye’nin ilk gergedanı” unvanını alan Samir’i yalnız bırakmamak için 3 yaşındaki dişi gergedan Komala’yı Türkiye’ye getirmeyi başardı.

Bugüne kadar hiç görmediğiniz hayvanları ve bitkileri yakından görebileceğiniz, kuş cıvıltıları eşliğinde çayınızı yudumlayabileceğiniz kafeterya, bu güzel gezinizden hatıra ürünler alabileceğiniz hediyelik eşya dükkânı ve çocuk parkı da bulunmaktadır.

Darıca Hayvanat Bahçesi Giriş Ücreti 2017:

Yetişkin: 32 TL
Öğrenci: 25 TL
0-4 Yaş: Ücretsiz

Darıca Hayvanat Bahçesi

Darıca Hayvanat Bahçesi Ulaşım:

Adres:
Tuzla Cd.No:297, 41480 Darıca/KOCAELİ
(0262) 653 6666