Trabzon, Doğu Karadeniz’in önemli merkezlerinden birisidir, birçok imparatorluğa ev sahipliği yapan şehrin tarihi 5000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. İşte bu yüzden gezilecek ve keşfedilecek birçok yer bulunmaktadır.

1. Sümela Manastırı:

Maçka ilçesi, Altın dere vadisinde bulunan manastır, 365-395 yılları arasında inşa edildiği düşünülmektedir. Tarihin en eski yapılarından biri olan manastır, doğal şartların çok zor olduğu, Zigana dağının eteğinde, denizden 1150 metre yüksekte yapılmıştır.

Sümela Manastırı

2. Trabzon Ayasofya Müzesi:

1250-1260 yılları arasında, Kral I. Manuel tarafından kilise olarak yaptırılan yapı, 1461 yılında Trabzon’un fethinden sonra da kilise olarak kullanılmıştır. 1584 yılında camiye dönüştürülmüş, Daha sonra askeri hastane olarakta kullanılan yapı günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.

Trabzon Ayasofya Müzesi

3. Boztepe:

Çayınızı yudumlarken, Karadeniz ve Trabzon manzarasını tepeden izleyebileceğiniz harika bir yer.

Boztepe

4. Vazelon Manastırı:

Maçka’ya 8 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Manastırın yapım tarihi tam olarak bilinmesede 270 - 317 yılları arasında yapıldığı düşünülüyor.

Vazelon Manastır

5. Trabzon Kalesi:

Trabzon’a hakim bir tepeye inşa edilen Kale, aşağı hisar ,orta hisar ve yukarı hisar olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Günümüze en iyi şekilde ulaşan kale Trabzon’un gezilmesi gereken yerlerinden biridir.

 Trabzon Kalesi

6. Uzungöl:

Yamaçlardan düşen kayaların deresinin önünü kapatması sonucu oluşan göl adeta kartpostallık bir görüntüsü sunuyor misafirlerine!
Gölün etrafında konaklayabileceğiniz otel ve pansiyon da bulunmaktadır.

Uzungöl

7. Atatürk Evi ve Müzesi:

Ulu önder Atatürk’ün Trabzon ziyaretlerinde, konuk edildiği köşk, o dönemde kullanılan eşyalarla dekore edilerek müze olarak ziyarete açılmıştır.

 Atatürk Evi ve Müzesi

8. Trabzon Bedesten Çarşısı:

Şehir merkezinde yer alan bedesten, Yerli halk ve şehri ziyaret edenler tarafından oldukça yoğun ilgi gören bir yerdir.

Trabzon Bedesten Çarşısı

9. Maçka ve Yaylaları:

Doğa ile iç içe olmak isteyenlerin mutla Trabzon’un en güzel yaylarının bulunduğu Maçka ilçe merkezine ve yaylalarını ziyaret etmeli. (Kiraz Yaylası, Mavura Yaylası, Kulindağı Yaylası, Şolma Yaylası…)

Maçka ve Yaylaları

10. Trabzon Müzesi:

1898-1913 yılları arasında Banker “Kostaki Teophylaktos” tarafından konut olarak inşa edilen, mimari açıdan dikkatleri çeken yapı, kamulaştırıldıktan sonra; Hükümet Konağı, Müfettişlik binası ve Kız Meslek Lisesi olarak da kullanıldıktan sonra restore edilerek 2001 yılında Trabzon Müzesi olarak ziyarete açılmıştır.

 Trabzon Müzesi


Trabzon’un Meşhur Lezzetleri:

  • Akçaabat köftesi
  • Kefal ekşilisi
  • Trabzon pidesi
  • Karalahana çorbası