İstanbul Boğazının muhteşem manzarasının izlenebildiği seyirlik tepeler, Büyük Çamlıca ve Küçük Çamlıca tepeleridir.

Çamlıca Tepesi, 260 metre yükseklikten eşi benzeri olmayan bir İstanbul Boğazı manzarası sunmasının yanı sıra, benzersiz günbatımlarının da seyredilebildiği ve güzel bir haftasonu kahvaltısı için tercih edilebilecek en iyi yerlerden birisidir.

Çamlıca Tepesi

Büyük Çamlıca ve Küçük Çamlıca tepelerini ayrıntılı bir şekilde sizlere tanıtacak olursak;

Büyük Çamlıca Tepesi:

Yaklaşık 260 metre yükseklikteki tepede, görüntü kirliliğine neden olan antenler olsa da Büyük Çamlıca Tepesi İstanbul’un eşsiz manzarasının tadını çıkararak güzel bir hafta sonu kahvaltısı yapabileceğiniz kafe ve restoranları barındırması sebebiyle Küçük Çamlıca Tepesine nazaran daha çok bilinmekte ve ziyaretçi ağırlamaktadır.

Büyük Çamlıca Tepesi

Küçük Çamlıca Tepesi:

Yaklaşık 230 metre yükseklikteki tepede bulunan Küçük Çamlıca Korusu’nda temiz havayı adeta ciğerlerinizde hissederken, muhteşem İstanbul manzarası eşliğinde keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz.
Çamlıca Tepesi’ni İstanbul Gezilecek Görülecek yerler listenize eklemeyi unutmayın!

 Küçük Çamlıca Tepesi

Çamlıca Sosyal Tesisleri:

Muhteşem İstanbul Boğazı’nı seyredebileceğiniz; tarihi çeşme ve köşkleri, asırlık ağaçlarıyla İstanbul’un seyredilebildiği en güzel yerlerinden birisi olan Büyük Çamlıca Tepesi’nin olmazsa olmazı Çamlıca Sosyal Tesisleri’dir.
Boğaza nazır önemli mesire yerlerinden biri olan Çamlıca Tepesinde yaklaşık 3.000 metrekarelik açık alanın yanı sıra 400 metrekarelik kapalı restoran bölümü olması ve konumu itibariyle de sadece İstanbulluların değil, farklı ülkelerden gelen turistlerin de uğrak yerlerinden biridir.

Çamlıca Sosyal Tesisleri Adres: Kısıklı, Turistik Çamlıca Caddesi 34692 Üsküdar/İstanbul
Telefon: 444 1 034

 Çamlıca Sosyal Tesisleri

Çamlıca Tepesi Nerede - Nasıl Gidilir?

İstanbul’un Üsküdar ilçe sınırları içinde yer alan Çamlıca Tepesi’ne ulaşım oldukça kolaydır.

Nasıl Gidilir: Çamlıca Tepesine Anadolu Yakasından toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak istersek tercih etmeniz gereken en kolay ve kullanışlı güzergah Üsküdar’a ulaşmak ve oradan İETT’nin: 11A - 11D - 11E - 11EK - 11G - 11K - 11L - 11P - 11SA - 11ST - 11ÜS - 11Y - 12ÜS - 13TD - 14FD - 320 – 9- 9Ç - 9Ş - 9ÜD - D1 hatlarını kullana bilirsiniz.
Alternatif ve güncel güzergah bilgilerini İETT’nin sitesinden de ulaşabilirsiniz.