Efes Gezilecek Yerler

İzmir’in tarih kokan şehri Selçuk’ta yer alan Efes, İzmir il merkezine 70 km uzaklıkta bulunuyor. Tatil için ege kıyılarına giderken yolunuzun üzerinde kalan Efes, yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor.

Efes Gezilecek Yerler

Antik Efes Kenti’nin kuruluşu M.Ö. 6000 yıllarına, Cilalı Taş Devri’ne kadar iniyor. ion, roma, bizans, selçuklu, osmanlı uygarlıklarının yaşadağı bölgede, her medeniyetten izler bugün halen görülebilmektedir.
İşte bu yüzden Efes’te gezilecek ve keşfedilecek o kadar çok yer var ki…
İşte bunlardan bazıları:

1. Artemis Tapınağı:

 Artemis Tapınağı

Efes’te ki ilk yerleşimin bu tapınağın bulunduğu yerde olduğu sanılmaktadır.
Dünyanın Yedi Harikasından biri olarak gösterilen tapınaktan geriye bir iki parçası kalmıştır.

2. Celsus Kütüphanesi:

Celsus Kütüphanesi Hem mezar anıtı, hem de kütüphane görevini üstlenmiştir. Kitap ruloları, yapı içerisinde saklanıyordu. Cephesi 1970-1980 yılları arasında restore edilmiştir.

3.Yamaç Evler:

efes yamaç evler Bülbül Dağı yamaçlarına kurulan evler, mermer ve mozaiklerle süslendiğinden Efesli zenginlerin ikamet ettikleri sanılmaktadır.

4. Aşk Evi:

selçuk efes gezilecek yerler Bir çok odadan oluşan bu ev o dönemin genelevi olarak kullanılıyormuş. İçerisinde; Aşk Evin içinde bulunan mozaik kız portreleri burada çalışan kızlara ait olduğu sanılıyor.

5. Meryem Ana kilisesi:

Meryem Ana kilisesi İsa’nın annesi Meryem’in son yıllarını St. Jean (Yuhanna) ile birlikte geçirdiğine inanılan kilise. Hıristiyanlar için hac yeridir.

6. Yedi Uyurlar:

Yedi Uyurlar Bizans Döneminde mezar kilisesi haline getirilmiş olan bu yer, Roma imparatorlarından ve putperestlerin zulmünden kaçan yedi Hıristiyan gencin Panayır Dağı eteklerinde sığındıkları mağaradır.

7. İsa Bey Camii:

İsa Bey Camii 1375 yılında Aydınoğullarından İsa Bey tarafından Şamlı Mimar Ali’ye inşa ettirililen cami, Türk sanat tarihinde önemli bir yere sahiptir.a hediyelik eşya satışı ve kafeterya alanları da mevcuttur.

8. Ayasuluk Kalesi:

İsa Bey Camii Selçuk ilçe merkezinde Ayasuluk Tepesin de yer alan kale, MS.7. yüzyılda saldırılarından korunmak amacıyla Bizanslılar tarafından yapılmış ve Kale oldukça iyi korunmuş gibi duruyor.


İzmir-Selçuk Meşhur Lezzetler:

Zeytinyağlılar ve çeşitli otlarla ilk akla gelen Ege mutfağı adeta sağlık kaynağı…
İşte Ege mutfağından tadılması gereken lezzetler:

  • Kumru
  • Boyoz
  • İzmir Köfte
  • deniz börülcesi
  • İzmir Tulum Peyniri
  • Tuzda lagos
  • Otlu Börek