Ege Bölgesinin iç bölümünde yer alan Uşak ilinin tarihi MÖ 5000 yıllarına kadar inmektedir.
Binlerce yıllık tarihi ve Ulubey Kanyonları gibi doğal güzelliklere de sahip olan il ülkemizin Gezip görülmesi gereken önemli şehirlerinden biridir.

İşte uşak’a yolunuz düştüğünde gezilecek yerler:

1. Ulubey Kanyonu ve Cam Teras:

uşak gezilecek yerler Ulubey Kanyon Ulubey ilçesi sınırları içinde yer alan kanyon, Amerika da bulunan Büyük Kanyonunun ardından Dünyanın en büyük 2. Kanyonu olduğu pek bilinmese de buranın turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor…

2. Huzur Park:

 Uşak gezilecek yerler Huzru Park Uşak’ın izmir çıkışında yer alan park yaz aylarında oldukça kalabalık oluyor. Parkta; piknik alanları, futbol sahası, yüzme havuzu, çocuklar için oyun alanları bulunuyor. Parkın ismi, hemen yanı başında bulunan Huzur Evinden gelmektedir…

3. Uşak Arkeoloji Müzesi:

Uşak Arkeoloji Müzesi Türkiye’ye 1993 yılında geri getirilen Karun Hazinesinin sergilendiği önemli bir müzedir. Müzede Tunç Çağından kalma testiler, taş baltalar sergileniyor. Helenistik Çağından kalma toprak kaseler ve farklı cam eserler de sergileniyor.

4. Atapark ve Atakule:

Atapark ve Atakule Şehir merkezinde bulunan park, oldukça geniş bir alanı kaplıyor. Yeşillik ve güzel düşünülmüş olan parkın etrafından yürüyüş yapabilir dinlenme alanlarında keyifli vakit geçirebilirsiniz ayrıca parkın içinde bulunan Atakule parkın ve Uşak ilinin simgesi olmaya aday…

5. Clandras Köprüsü:

Clandras Köprüsü Uşak ilinin Karahallı ilçesinde Banaz Çayı üzerine yapılan24 metre uzunluğundaki köprü Frigyalılar döneminde yaklaşık 2500 yıl önce yapılmıştır. Hangi amaçla yapıldığı bilinmese de köprüyü oluşturan taşların üzeri kalemle işlenmiş olduğundan köprüye önem verdikleri anlaşılmaktadır. Köprü birçok kez restore edilmiş olmasına rağmen ilk günkü güzelliğini koruyor…

6. Burma Camii:

 uşak tarihi yerler Burma Camii Şehrin merkezinde Küme bulunan Camii’nin yapım tarihi tam olarak bilinmese de kitabesinden 1769 yılında tadilat gördüğü anlaşılmaktadır. 1922 yılında yanması nedeniyle onarılmıştır.

7. Uşak Ulu Camii:

Uşak tarihi yerler Uşak Ulu Camii Caminin yapım tarihi tam olarak bilinmese de Germiyanoğulları döneminde yapıldığı sanılmaktadır. Kendine özgü bir mimarisi olan camii, Osmanlı mimarisi ile Germiyanoğulları dönemi arasında kalmış bir geçiş dönemi eseridir.

8. Tarihi Uşak Evleri :

Tarihi Uşak Evleri Osmanlı döneminden kalma evler, iki katlı ve birinci katı taştan, ikinci katları ahşaptan yapılmıştır. Şehirdeki evlerin bir bölümü restore edilerek bakanlık tarafından koruma altına alınmıştır.

9. Tarihi Bedesten:

Tarihi Bedesten Şehrin merkezinde bulunan bedesten,1901 yılında İtalyan bir Mimar tarafından, iki katlı ve 30 odalı olarak kesme taş ile yapılmıştır. ilk katı restore edilerek sarraflar çarşısı olarak kullanılmaktadır.

Uşak’ta Ne Yemeli?

  • Uşak Tarhanası
  • Alacatene
  • peksimet
  • köpük helva