Sapanca gezilecek yerler

Sapanca Gezilecek Yerler bakımından Sakarya ilinin en şanslı ilçesidir. Büyük şehirlerin yoğunluğundan ve kirli havasından biraz olsun uzaklaşmak, doğa ile iç içe olmak isteyen herkesin şüphesiz gezip görmesi gereken bir yer.
Sapanca, İstanbul’a ve İzmit’e olan yakınlığı sebebiyle hafta sonlarını değerlendirmek isteyen İstanbulluların tercih edebilecekleri güzel alternatiflerden bir tanesidir.

Sapanca Gölü’nün doğu tarafı Sakarya ilinin sınırları içerisindeyken Batı tarafı Kocaeli ilinin sınırları içinde yer almaktadır. Gölün çevresinde çeşitli su sporlarının da yapıldığı tesisler, oteller, restoranlar bulunmaktadır.

Bölgede her geçen gün artan Arap nüfusu nedeniyle tabelalar, afişler Arapça olarak yazılmaya başlanmış. Yaz aylarında bölgedeki Arap nüfusunun 5 binlere kadar çıktığını ve Arapların emlak alımına hız kesmeden devam ettiklerini öğreniyoruz.

Gelelim Sapanca’da gezilecek görülecek yerlere:

Sapanca Sahil:

Sapanca sahilinde hediyelik eşya satan irili ufaklı dükkanlardan alışveriş yapabilir, kafe ve restoranlarında oturabilir, göl kenarında yürüyüş yapabilirsiniz. Sapanca’da gezilecek yerler listenize mutlaka sapanca sahili dahil etmelisiniz. Sapanca’da ATV ve bisiklet kiralayarak Kartepe’nin eteklerindeki, kiraz bahçelerinin ve kestane ağaçlarının içinde yeşilin bin bir tonunu da görebilirsiniz.

Sapanca gezilecek en iyi yerler

Maşukiye:

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, Kartepe dağının eteklerinde bulunan Maşukiye; sapancaya 10 km uzaklıkta yer almaktadır. sık bitki örtüsü, su ve kuş sesleriyle, büyük şehirlerin yoğunluğundan ve kirli havasından uzaklaşmak, doğa ile iç içe olmak isteyenlerin gezip görmesi gereken bir yer.
Daha fazlası için Maşukiye Gezilecek Yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.

 Maşukiye

Aygır Deresi:

Aygır Deresi, Kartepe’nin zirvesinden gelen irili ufaklı su kaynaklarının Sapanca gölüne dökülmeden önce derenin içinde bulunan şelaleler harika görüntüler sunuyor. Dere çevresinde doğa ile iç içe olabileceğiniz yürüyüşler yapabilir . Dere çevresindeki lokantalarda yemek yiyebilirsiniz. Her mevsim ziyaretçilerine farklı güzellikler sunan Aygır Deresi’ni mutlaka rotanıza dahil etmelisiniz.  Sapanca

Kırkpınar:

Kırkpınar bölgesi, Sapanca gölü çevresindeki ünlü otellerin ve restoranların bulunduğu yeşilin her tonunu bulabileceğiniz doğal güzellikleriyle görülmesi gereken bir yer.  Kırkpınar

Sapanca’da ne Yemeli?

Sapanca Sahilde bulunan kafe ve restoranlarda Sapanca’nın temiz havasını içinize çekerken muhteşem bir hafta sonu kahvaltısı yapabilirsiniz.
Göl kıyısında tatlı su balıkçılığı da yapılmaktadır. Balığın her türlüsünü yiyebileceğiniz her bütçeye uygun balık lokantaları da bulunuyor.  Sapanca

Sapanca’da Nerede Kalınır?

Sapanca’da doğa ile iç içe olabileceğiniz, Kırkpınar bölgesinde ve göl çevresinde her bütçeye uygun konaklama imkanı mümkün, kış aylarında konaklayacaklar için Sapanca merkeze 25 km uzaklıkta Kartepe kayak merkezinde otelde bulunmaktadır.