İstanbul Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olmasının yanında Dünyanın en kalabalık şehirlerinden de biri, vaziyet böyle olunca en azından hafta sonları İstanbul’dan çok uzaklaşmadan günü birlik kaçamaklar yaparak, sakin, huzurlu, doğa ile iç içe olabileceği yerler arıyor.

İstanbul yakınında gezilecek yerler listemizde, İstanbul’dan çok uzaklaşmadan günü birlik kaçamaklar yapabileceğiniz yerleri derledik.

1. Ağva:

İstanbul’a yakınlığıyla popülerliğini her geçen gün artıran Ağva, olağanüstü doğası ve nehir kenarına kurulu tesisleriyle, İstanbul’dan uzaklaşmadan güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Ağva gezilecek yerler

2. Karasu:

Sakarya İline bağlı olan ilçe İl merkezine 48 km uzaklıkta yer alıyor. Doğası iyi korunmuş olan İlçe, Karadeniz’in hırçın kumsallarına sahip şirin bir ilçedir.

istanbula yakın gezilecek yerler karasu

3. Kıyıköy:

İstanbul Yakınında Gezilecek Yerler Listemizde sıradaki yer Kıyıköy. Kırklareli ili sınırları içinde yer alan Kıyıköy, Karadeniz’in hırçın dalgalarla oyulan kıyı kayalarıyla ilgi çekiyor. Dalga sesleriyle, sezsiz, sakin ve huzur veren doğasıyla Kıyıköy iyi bir tatil rotası.

Kıyıköy

4. Sapanca:

Sapanca, Sakarya iline bağlıdır. İstanbul’a olan yakınlığı sebebiyle hafta sonlarını değerlendirmek isteyen İstanbulluların tercih edebilecekleri güzel alternatiflerden bir tanesidir.

Daha fazlası için Sapanca Gezilecek Yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.

Sapanca

5. Kerpe-Kefken:

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan Kefken ve Kerpe , yaklaşık İzmit merkeze’e 60 km uzaklıktadır. Çam ormanlarının içinde Masmavi deniziyle Karadeniz’in hırçın dalgalarından etkilenmeyen Kerpe, bozulmamış doğal plajlarıyla her geçen gün daha popüler hale geliyor.

Kerpe-Kefken

6. Kilyos:

Kilyos, İstanbul’un Karadeniz kıyısındaki küçük yerleşim yerlerinin içerisinde en popülerlerinden biridir. İstanbul’un hemen yanı başındaki Kilyos, ziyaretçilerine yazları ayrı kışları ayrı güzellikler sunuyor.

Kilyos istanbul yakınında gezilecek yerler

7. Maşukiye:

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, Kartepe dağının eteklerinde yer alan Maşukiye; sık bitki örtüsü, kuş ve su sesleriyle, büyük şehirlerin yoğunluğundan ve kirli havasından biraz olsun uzaklaşmak, doğa ile iç içe olmak isteyenlerin şüphesiz gezip görmesi gereken bir yer.

Daha fazlası için Maşukiye Gezilecek Yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.

 maşukiye

8. Anadolu Kavağı:

Anadolu Kavağından İstanbul boğazının eşsiz manzarasının yanında Karadeniz manzarasını seyredebilirsiniz. Anadolu Kavağının ardından Anadolu Fenerine de uğramamak olmaz.

Anadolu Kavağı istanbul

9. Riva:

İstanbul’un tatil merkezlerinden olan Riva, yaz aylarında dolu olan plajları ve hafta sonu kahvaltıları için tercih edilebilecek en iyi yerlerde biridir.

riva beykoz istanbul cevresi gezilecek yerler

10. Çınarcık:

Her yaştan tatilcinin uğrak noktası olan Çınarcık, Yalova ili sınırları içinde yer almaktadır. Çınarcık, Yalova’ya 17 km, İstanbul’a 100 km uzaklıkta bulunmaktadır.

 Çınarcık

11. Polonezköy:

İstanbul‘un Beykoz sınırları içerisinde yer alan Polonezköy, Yürüyüş yolları, piknik alanları ve doğal güzellikleriyle İstanbul’un yerleşim yerlerine yakınlığının da avantajıyla dolup taşmaktadır.

 istanbul'a yakın gezilecek yerler