Kocaeli’ye yolunuz düşerse, Kocaeli (izmit) gezilecek yerler ve görülecek yerleri sizler için derledik.

Her mevsim farklı doğal güzellikler sunan şehirde, doğa severler için keşfedilecek bir çok yer bulunuyor. Doğa ile iç içe olmak isteyenlerin şüphesiz gezip görmesi gereken bir şehir Kocaeli.

Kocaeli - İzmit Gezilecek Yerler:

1. İzmit Saat Kulesi:

İzmit’in sembolü haline gelen Saat Kulesi, 1900-1902 yılları arasında İzmit Belediyesi öncülüğünde inşa edilmiştir. İzmit Saat Kulesi, İzmit körfezinin muhteşem manzarasının izlenebildiği güzel bir konumda bulunmaktadır.  İzmit Saat Kulesi

2. Gayret Gemi Müzesi:

ABD tarafından 1946 yılında yapılan ve “USA Everson” adı verilen gemi, Kore ve Vietnam savaşlarına katıldıktan sonra, 1973 yılında Portoriko, Panama, Azor Adaları ve İspanya limanlarına uğrayarak Türk Donanma Komutanlığı’na katılmış ve TCG Gayret adını almıştır. 5 Mayıs 1995 tarihinde hizmet dışına alınan gemi 1997 yılında Gölcük Donanma Komutanlığı, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından müze haline getirilen getirilmiştir. Gayret Gemi Müzesi

3. Arkeoloji ve Etnografya Müzesi:

5 bin civarı eserin sergilendiği İzmit Arkeoloji ve Etnografya Müzesi görenleri adeta büyülemektedir. Müze alanı içerisinde bulunan ve eskiden hangar olarak kullanılan yapı aynı zamanda teşhir salonu olarak da kullanılmaktadır. Binalardan bir diğeri tarihi eserin incelenmesinde laboratuar olarak düzenlenmiştir.. Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

4. Sırrı Paşa Konağı:

Mutasarrıf Sırrı Paşa tarafından yaptırılan ve Kocaeli şehrinin en güzel yapılarından birisi olan konak, mimarisi ve kalemişi süslemeleri ile dikkat çekmektedir. Sırrı Paşa Konağı

5. İzmit Seka Park:

İzmit gezilecek yerler listemizde sıradaki adresimiz Seka Park. Seka Park, 1936 yılında faaliyete geçen ve 2005 yılında kapatılan SEKA kağıt fabrikası alanı üzerine kurulan parkta; yürüş yapabilir, kafe ve restoranlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

izmit seka park

6. Maşukiye:

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, Kartepe dağının eteklerinde yer alan Maşukiye; sık bitki örtüsü, kuş ve su sesleriyle, büyük şehirlerin yoğunluğundan ve kirli havasından biraz olsun uzaklaşmak, doğa ile iç içe olmak isteyenlerin şüphesiz gezip görmesi gereken bir yer.

Daha fazlası için Maşukiye Gezilecek Yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.  maşukiye

7. Fethiye Caddesi:

İzmit şehir merkezinde en bilindik ve en yoğun kalabalığın olduğu caddedir. Fethiye Caddesi

8. Sapanca:

İzmit merkeze 25 km uzaklıkta yer alan Sapanca, Sakarya iline bağlıdır. İstanbul’a ve İzmit’e olan yakınlığı sebebiyle hafta sonlarını değerlendirmek isteyen İstanbulluların ve İzmitlilerin tercih edebilecekleri güzel alternatiflerden bir tanesidir.

Daha fazlası için Sapanca Gezilecek Yerler yazımızı inceleyebilirsiniz. Sapanca

9. Kartepe:

izmit gezilecek yerler listemizde sıradaki adresimiz Kartepe kayak merkezi, İstanbul’a 110 kilometre, İzmit’e 28 kilometre uzaklıkta, Sapanca gölü manzarası ve doğal güzellikleriyle kış turizminin önemli merkezlerindendir.   Kartepe

10. SEKA Kağıt Müzesi:

1934 yılında temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk sanayi kuruluşlarından olan SEKA Kağıt Fabrikası’nın müzeye dönüştürülmesiyle Türkiye’nin ilk kağıt müzesi de açılmış oldu.
Müze ziyaretçilerini 12 bin metrekare alan üzerinde 19 farklı salonda ağırlıyor. Müzede bu güne kadar Kağıt üretiminde kullanılan makinelerin yanı sıra 115 vitrin içerisinde Kocaeli tarihi, kağıdın yapım aşamaları, kağıttan ve gezi dönüşüm malzemelerinden üretilmiş heykeller sergileniyor. Kağıdın tarihsel sürecini anlatan müze aynı zamanda Avrupa’nın en büyük kağıt müzesidir.
Müze hakkında daha fazlası için SEKA Kağıt Müzesi yazımızı inceleyebilirsiniz.
  SEKA Kağıt Müzesi

11. Kerpe-Kefken:

Kandıra ilçesinde bulunan Kefken ve Kerpe, yaklaşık Kandıraya10 km, İzmit’e 60 km uzaklıkta bulunuyor.
Çam ormanlarının içinde Masmavi deniziyle Karadeniz’in hırçın dalgalarından etkilenmeyen Kerpe, 150 metre mesafeye kadar sığ bir denize sahip bozulmamış doğal plajlarıyla her geçen yıl daha popüler hale geliyor.

Kerpe-Kefken

12. Karamürsel:

Kocaeli gezilecek yerler arasında Karamürsel, İzmit Körfezi’nin güney kısmında, eşsiz doğası, geniş sahili ve yeşilliği ile uğradığınızda güzel vakit geçirebilirsiniz.  Karamürsel

13. Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi:

Saat Kulesi’nin hemen yanında bulunan Saray, padişahların kullanımı için yaptırılmıştır. IV. Murat döneminde ahşam olarak yapılan bina yangın ve deprem sonucu yıkılmış yerine Sultan Abdulaziz döneminde yeniden inşa edilmiş ve günümüzde halini almıştır. Osmanlı padişahları dışında şehre gelen önemli devlet adamları ve sanatçıların ağırlandığı saray 1967 yılında müzeye dönüştürülmüştür.

kasr-ı hümayun saray müzesi

14. Yuvacık Barajı:

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacını karjılayan, Kartepe dağının eteklerindeki baraj çevresinde yürüyüş ve mangal yapabileceğiniz bolca alan bulunuyor.

kocaeli gezilecek yerle Yuvacık Barajı

15. Darıca Hayvanat Bahcesi:

80 dönüm alan üzerine kurulu olan büyük bir doğal yaşam parkıdır. 286 türde 3600’ü aşkın hayvan, 600 türde 8000’i aşkın bitki yaşamını devam ettirmektedir.
Daha fazlası için Darıca Hayvanat Bahcesi yazımızı inceleyebilirsiniz. izmit gezilecek yerler Darıca Hayvanat Bahçesi

İzmit’in Meşhur Lezzetleri:

  • Pişmaniye
  • İzmit Simiti
  • Kandıra Yoğurdu